Kiosztották idén is az év legjobb szakácskönyveinek járó, neves IACP (The International Association of Culinary Professionals) díjait. A mezőny erős volt, a nyertes könyvek szépek. Persze mint mindig, ízlések és pofonok..
Az év legjobb szakácskönyve India ízeit csempészi a konyhapolcra. A főzéssel és különleges fűszerekkel csak a bátrabbak próbálkoznak valószínűleg. A Tasting India 250 receptet tartalmaz. Szerzője a már több szép szakácskönyvet is jegyző Christine Manfield. Az ausztrál sztárszakács ezen a majdnem 500 oldalon is igyekezett kitenni magáért. A kiadó választással sem sikerült mellényúlnia a séfnek, a Penguin szakácskönyvek szinte mindig gyönyörűek. A képeket Anson Smart készítette.
A könyv kávésasztalnyi mérete már hagy némi kivetnivalót maga után, nem igazán praktikus, ha konyhában kell vele ügyeskedni, valamit a csodálatos sárga borító sem a konyhapultra készült. A Tasting India, inkább képeskönyv és útikönyv, mint praktikus szakácskönyv, bár én a hátizsákomba sem szívesen tartanám miközben felfedezem Indiát. A könyvespolcon viszont csodálatosan mutat.
Az olvasók szerint a legobb szakácskönyv díja az Art of Pastát illeti az idén. A tésztafőzés az olaszok szerint mindig is művészetnek számított, ez a könyv pedig ezt be is bozonyítja. A szerző, aki természetesen olasz, több mint 25 éve él Ausztráliában. Politikusokat és művészeket vett már le a lábukról híres tésztáival. Lucio Galetto idén befőzte magát az egyszerű emberek szívébe is. A könyv azonban nem csak a tésztáktól különleges, hanem a Luke Sciberras által készített illusztrációktól is. Ai igazi ínyencek számára pedig készült néhány limitált kiadás is, eredeti nyomatokkal, Lucio és Luke aláírsával. Ezt a könyvet is az ausztrál Penguin adta ki, igazán jó évük volt az idén:-)