HTML

ReadIN

Könyvekről másképp:-)

Friss topikok

  • kadarc: az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert i... (2012.04.05. 23:38) A könyvespolc Michelin csillagai
  • Carmenère: Valóban tökéletes vizuális élményt nyújt ez a válogatás; és ugyan a teljes tartalmát (sajnos még) ... (2012.03.05. 14:38) Somewhere over the rainbow

Sorokon kívül

2012.03.18. 22:17 krukorica

Ha esik, ha fúj..

Címkék: Studio3 JanTscichold Paul Rand Saul Bass History of Graphic Design Rodtschenko

Amit tudni akartál a tervező grafikáról, de nem merted megkérdezni. A History of Graphic Design for Rainy Days egy magával ragadó, vicces, információkkal teli nagyszerű könyv. Jelenleg az egyik kedvencem és annyira elöl van a kívánságlistámon, hogy már meg is rendeltem:-)

borito2.jpg

A könyv története nem túl bonyolult viszont nagyon bájos. Egyszer egy esős délutánon, valahol a világban, egy unatkozó kisfiú felteszi a kérdést a nagypapájának, hogy mi a csuda az a tervező grafika? A nagypapa szerencsére alapos ember és nem szereli le egy rövid válasszal a kiváncsi gyereket. Helyette egy gazdagon és mókásan illusztrált, több száz éven át tartó utazásra viszi Kiddot és az olvasót. A fejezetek az ipari forradalomtól az 1990-es évekig mutatják be a tervező grafika fejlődésének főbb korszakait és fogalmait. Kiddo pedig van olyan szerencsés, hogy Jan Tschicholddal beszélgethet a férfi wc-ben, láthatja Alekszander Rodtschenkot és találkozhat a napozó Paul Randdal is.

indusrial.jpg

A könyv nem csak a helyes rajzok miatt sikerült jól. Az készítők nem érték be annyival, hogy egy tartalmas képregénnyel szórakoztassák az olvasókat. A designt készítő Studio 3 célja az volt a játékos formával, hogy az eddig megszokott nehéz és rengeteg információt tartalmazó művek helyett, egy könnyen olvasható, de azért könyvet adjon az érdeklődök kezébe. A készítés folyamatáról egy rövid blogot is vezetett a studió. Az oldalakon idővonalak segítik a tájékozódást az események között. A fejezetkben, feladványok, keresztrejtvények, színezők teszik interaktívvá a könyvet. A megfejtéseket a szorgalmasabbak a könyv honlapján találhatják meg. Aki pedig még aktívabb elfoglaltságra vágyik, az papírból elkészítheti a saját Saul Bass babáját, vagy egy korai számítógépet is!

reszlet2.jpg

arts and craft.jpg

reszlet1.jpg

cameraobscura.jpg


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr664324602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása