HTML

ReadIN

Könyvekről másképp:-)

Friss topikok

  • kadarc: az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert i... (2012.04.05. 23:38) A könyvespolc Michelin csillagai
  • Carmenère: Valóban tökéletes vizuális élményt nyújt ez a válogatás; és ugyan a teljes tartalmát (sajnos még) ... (2012.03.05. 14:38) Somewhere over the rainbow

Sorokon kívül

2012.04.03. 20:35 krukorica

A könyvespolc Michelin csillagai

Címkék: szakácskönyv Noma ElevenMadisonPark DitteIsager FrancescoTonelli Phaidon LittleBrownandCompany IACP

Én még soha nem voltam Michelin csillagos étteremben, és sajnos több mint valószínű, hogy a közeljövőben sem fog sor kerülni arra, hogy meglátogathatok egyet. A kulináris élvezetek szentélyeibe azonban nagyon szeretek bekukucskálni és ámuldozni az ott felszolgált ételeken és minőségen. Az ebben a bejegyzésben bemutatott éttermek szakácsönyvei pedig szerintem híven tükrözik az általam még sosem ízlelt csodavilágot:-)

boritok-3.jpg

Az első szakácskönyv amit szívesen forgatnék, az az Eleven Madison Park remekműveit tartalmazza. A new yorki 3 Michelin csillaggal is büszkélkedő étterem egy nagyon szép kiadvánnyal rukkolt elő. A brooklyni sikersztoriba  viszont, bármennyire is érdekes, itt most nem mélyednék jobban bele, mert az inkább egy másik blog témája.  A vaskos könyv a Little, Brown and Company kiadásában készült, minden oldala letisztult és elegáns.  A fehér designban a csodálatos ételelfotók gyönyörűen mutatnak. A képeket Francesco Tonelli készítette. A több mint 160 receptet a 4 évszak szerint csoportosították a szerzők. Az főzés mellett azonban más szórakozást is ígér a könyv. Az olvasók megismerhetik az étterem történetét és egy tipikus 3 csillagos Michelin napot is végig követhetnek a gourmandok az oldalakon. A főszakács Daniel Humm szerint pedig valóban el lehet készíteni a felsorolt ételeket. Erre azért én nem vennék mérget, és nagyon sajnálnám a konyhámban kitenni ezt a csodát a pultra miközben én kísérletezek mindenféle szakácstrükkel:-) 


eleven-madison-park-cookbook1.jpg

best-restaurant-cookbook1.jpg

best-cookbook-2011.jpg

A képek mellé pedig ezúttal egy trailer is jár, ami majdnem olyan szép, mint a könyv.

A második könyvvel már régóta szemezek. A NOMA, az északi konyhaművészet gyöngyszeme és valójában a világ egyik legjobb étterme.  A szakácskönyv, (bár ezt azért nem nevezném annak, még akkor sem ha több mint 90 recept található benne), sem marad le az étterem nívója mögött. 2011-ben megnyerte a IACP Cookbook Award legjobb fotó és étel styling, valamit a design díját. A képeket a csodálatos Skandináv tájakról és a különleges ételekről Ditte Isager készítette. A kiadásért pedig a szakácskönyvekben igazán profi Phaidon felelt. A világ egyik legfelkapottabb éttermében ahol 12 asztal várja a vendégeket, és azok is több mint 3 hónapra előre le vannak foglalva  René Redzepi az úr, akit egy kicsit közelebbről is meg lehet ismerni a történeteken és a remek képeken keresztül. A Noma szerintem egy csodálatosan sikerült könyv és ebben az étteremben azt hiszem szívesen elfogyasztanék egy különleges vacsorát valószínűleg életreszóló élmény lehet.

noma4.jpg

noma3.jpg

noma2.jpg

noma1.jpg


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr24361275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kadarc 2012.04.05. 23:38:58

az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert itt a hétköznapok olyanok, mint bécsben a hétvégék...
süti beállítások módosítása