HTML

ReadIN

Könyvekről másképp:-)

Friss topikok

  • kadarc: az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert i... (2012.04.05. 23:38) A könyvespolc Michelin csillagai
  • Carmenère: Valóban tökéletes vizuális élményt nyújt ez a válogatás; és ugyan a teljes tartalmát (sajnos még) ... (2012.03.05. 14:38) Somewhere over the rainbow

Sorokon kívül

2012.03.02. 10:44 krukorica

Zsáknyi India

Címkék: india szakácskönyv frostdesign Phaidon GourmandCookbookAwards

 A szakácskönyvekkel bajban vagyok. Imádom őket, ha betévedek egy könyvesboltba, akkor ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy megtapogassam, lapozgassam, nézegessem őket. Sajnos a polcomon csak dísznek jók... A netről válogatom az összes receptemet. A szakácskönyvekben viszont imádok gyönyörködni.Ezt a darabot is sokszor nézegetném.

A sok lapozgatás valószínűleg izomlázzal járna az India Cookbook ugyanis másfél kilós.Talán ezért is gondolták a designerek, hogy a legjobb, ha egy rizseszsákra emlékeztető szatyorba csomagolják könyvet. Ha pedig megtetszik egy-egy recept le is lehet ugrani vele a sarki boltba. A készítők, köztük az író Pushpesh Pant is igazán kitett magáért. Több mint 20 éven keresztül kutatott az autentikus házi receptek után.Mondjuk biztos volt miből válogatnia, amikor összeállította az 1000! darabból álló gyűjteményt. Szóval 3 évig minden nap más indiai kerülhetne az asztalra:-) 

A könyv designja követi a mai irányokat.Ez a stílus nekem tetszik és valószínűleg a könyvtrend diktálóknak is, hiszen az India Cookbook megnyerte a legjobb indiai konyha szakácskönyvének 2011-es díját a Gourmand Cookbook Awardson. A kiadója nem más, mint az eddigi többszörös nyertes Phaidon. A cég 2007 óta minden évben kapott valamilyen díjat a szakácskönyvek világbajnokságán. A designt a 1000 recepthez és a 200 fotóhoz a Frostdesign készítette. A koncepciót a céghez közeli indiai zöldséges ihlette. Ott látták meg a tervezők az indiai rizseszsákot amit mintha pont a könyvre öntöttek volna. A fejezeteket kölünböző színű és fajtájú papírokra nyomtatták, ezzel is a sokszínűséget igyekeztek szimbolizálni az alkotók. Az előkészületek a sokszínű és változatos Indiához méltó stílusban folytak. A recepteket Pant Indiában írta, az ételeket Londonban fotózták, a design Ausztráliában készült, végül a könyvet Olaszországban nyomtatták ki, az olvasók és a háziasszonyok pedig remélhetőleg az egész világon kósolják majd a ételeket. 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr254284099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása