HTML

ReadIN

Könyvekről másképp:-)

Friss topikok

  • kadarc: az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert i... (2012.04.05. 23:38) A könyvespolc Michelin csillagai
  • Carmenère: Valóban tökéletes vizuális élményt nyújt ez a válogatás; és ugyan a teljes tartalmát (sajnos még) ... (2012.03.05. 14:38) Somewhere over the rainbow

Sorokon kívül

2012.05.15. 13:54 krukorica

Toplistás bolondságok

Címkék: toplista Edel

Fiatal koromban sokszor lapozgattam izgatottan, az éppen aktuális guiness rekordok könyvét és ámuldoztam a  furcsa rekordok és hihetetlen adatok fölött. Az érdekes listákat a mai napig szeretem olvasgatni és szerencsére az internet ebben egy kiapadhatatlan forrásnak tűnik. Azonban ha valaki jobban szereti a könyvespolcról leemelni az eszement furcsaságokat, annál a Listamániának biztos helye lesz az éjjeliszekrényén.

listomanie.jpg

A német Edel kiadó nem szerénykedett az alcímmel sem: A világ legnagyobb, legjobb és legbolondabb listáival csábítja a borító az információra éhes olvasót. A témák változatosak, attól kezdve, hogy hány fajta burgonya chips létezik a világon, a szokatlan szépészeti kezeléseken keresztül a felfedezetlen földterületek listájáig. Természetesen sok a vicces és meghökkentő felsorolás is. Páldául az állatok furcsa párzási szokásainak 15-ös listája vagy a 18 dolog, ami leeshet az égből. Ezek a címek szerintem adnak egy kis ízelítőt abból, hogy a szerkesztők elég jókedvűen végezhették a rájuk bízott feladot. A legjobb pedig a design. A szokatlan listákat infografikák remekei mutatják be. A könyv tele van mókás és profi illusztrációkkal. Az vizuális ingerre kiéhezett olvasóknak pedig még egy könyvtrailert is készítettek az alkotók. Nálam ez a gyűjtemény mindenképpen toplistás:-)

lista6.jpg lista4.jpglista2.jpg

 

 A trailert ezen linken lehet megtekinteni:

http://www.amazon.de/gp/mpd/permalink/mYJOJBJYRL0IX/ref=ent_fb_link

 

 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr44512558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása