HTML

ReadIN

Könyvekről másképp:-)

Friss topikok

  • kadarc: az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert i... (2012.04.05. 23:38) A könyvespolc Michelin csillagai
  • Carmenère: Valóban tökéletes vizuális élményt nyújt ez a válogatás; és ugyan a teljes tartalmát (sajnos még) ... (2012.03.05. 14:38) Somewhere over the rainbow

Sorokon kívül

2012.03.09. 12:53 krukorica

Vissza a feladónak

Címkék: képzőművészet lookatbook

Biztos mindenki játszott már mondat játékot, amikor az előző sor utolsó szavával kellett folytatnia a történetet. Négy, tehetséges képzőművész felfedezte a kreatív lehetőségeket ebben a gyermekjátékban és egy különleges párbeszédbe kezdett egymással.

konyv1.jpg

Az izgalmas projektet még 2003-ban kezték el a fiúk. 36 héten át küldözgettek egymásnak egy rajztömböt, ami az idő során könyvvé dagadt. A kivitelezés azért nem volt teljesen egyszerű, mivel abban az időben ketten Brooklynban, ketten pedig Belfastban laktak. Rendszerint szerdánként megérkezett valakihez a könyv, ezek után  a művészeknek 5 napjuk volt arra, hogy alkossanak, és a következő hétfőn ismét postára adják az egyre vaskosabb kötetet. 

lap1.jpg

lap3.jpg

A játék persze ebben az esetben is attól volt izgalmas, hogy a résztvevők, adtak egy kis inspirációt a címzettnek. A feladó, mindig elkezdte a következő képet. A projekt ideje alatt, a 4 művész kizárólag ezen a módon kommunikált egymással. A könyv képei ennek megfelelően több sítlust is képviselnek, és mivel a művészek viszonylag kevés idejük volt arra, hogy kitöltsék a lapokat, ezért a rajzok minősége és kivitelezése is eltérő.Szerintem viszont pont ettől lett igazán izgalmas és szép a végeredmény. A hosszú levelezés végére a képek több mint 60 ezer mérföldet utaztak.

lap6.jpg

lap7.jpg

A négy művész előszőr szemtől szemben, a könyv utolsó útja után találkozott egymással. A whiskyzésbe forduló barátságos este során, MacDuke, Oliver és Rory végig nézték az oldalakat és elemzték az alkotásokat. Ezek után a mű minden lapját reprodukálták és Belfastban a nagyközönség is megcsodálhatta az elkészült könyvet. A kiálltás legalább annyira érdekes volt mint az alkotás folymata, a látogatók minden képnél, külön audio állványokról meghallgathatták azt, hogy a művészek mit mesélnek az képről, és arról, hogy hogyan inspirálták egymást a világ másik feléről.

lap5.jpg

kep6.jpg

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr194299676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása